BENVINGUTS A LA NOSTRA WEB, BENVINGUTS A L’UNIVERS ESCÈNIC DE LA NOSTRA ESCOLA

 L’ESCOLA MUNICIPAL DE TEATRE DE SILLA ha complit, el desembre de 2014, trenta anys d’existència. I durant tot aquest temps hem treballat pel creixement teatral dels ciutadans de la nostra localitat, sense oblidar mai la importància de projectar-se fora i d’aportar al món cultural tot allò que des de Silla es genera.

Al TEATRE DE LA PLAÇA hem viscut les nostres pròpies produccions alhora que gaudíem del treball de nombroses companyies professionals valencianes i foranes que han deixat el seu talent a l’escenari del nostre teatre.

Hem rebut el magisteri de creadors tan importants com Eduardo Zamanillo, Chema Cardeña, Jorge Picó, Carles Castillo, Antonio Fava, els membres de la Companyia El Pont Flotant, Stèphane Levy, Santiago Sánchez, Gerardo Esteve, Gracel Meneu, Fabio Mangolini, Mar Navarro, Carles Montoliu, José Montesinos, els membres de Somshow… grans professionals de les arts escèniques que han impartit classes puntuals als alumnes de la nostra escola.

La pedagogia és un pilar fonamental de la identitat de la nostra EMT i açò també es tradueix en la col·lecció de llibres que sota el títol “Magistrals de l’EMT de Silla”, editem conjuntament amb la Universitat de València, dels quals ja han estat publicats textos d’Alejandro Jornet, Juan Mandli, Antonio Díaz Zamora, Vicente Genovés i Pablo Corral Gómez.

Hem rebut nombrosos premis, d’entre els quals destaquem el Premi Narcís Blanc de la Associació d’Actors i Actrius del País Valencià el 1991, el Premi especial de la Crítica de la ciutat de València i el Premi Micalet de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana el 1999, així com el Porrot d’Honor a l’Activitat Cívica concedit per l’Ajuntament de Silla el 2004…

I seguim actius i amb nombrosos projectes en marxa: noves produccions, nous col·laboradors, nous llibres… la continuïtat del projecte ens permet poder planificar amb la suficient antelació el que serà el futur de l’EMT de Silla i, com podreu veure en aquestes pàgines, en això estem.

Gràcies a Jose Sebastiá per aquesta pàgina WEB, a Assad Kassab pel disseny, a Vicente A. Jiménez per la majoria de les fotos i a Rafa Contreras per posar-li veu a Woody Allen…