Amb Somshow

25/04/2015

L’EMT DE SILLA I SOMSHOW

El nostre referent a l’hora d’abordar el Music Hall ha estat, sens dubte, la Belle epoque, l’emblemàtic espai del carrer Cuba de València. Ens endinsàrem en el seu estudi a través del magnífic treball d’investigació que va fer José Beltrán titulat El Music Hall en Valencia en la decada de los ochenta: Sala Belle Epoque. En ell explica amb claredat i de forma concisa el que és la història del Music Hall a nivell internacional i la història de la Belle Epoque a nivell d’Espanya, on va ser tot un referent per al món de l’espectacle.

I nosaltres hem tingut la sort de coincidir aquesta temporada amb SOMSHOW, un grup d’artistes que van treballar a la sala en la seua època gloriosa, i que han représ l’essència del Music Hall al mateix temps que nosaltres decidíem, enguany, abordar aquest gènere.

Annie Tebar, Carmen Cardo, Luis Llamas i Pascual Peris, els membres de SOMSHOW, van fer una xerrada amb nosaltres al Teatre de la Plaça de Silla. Després, nosaltres vam anar a veure el seu espectacle a la Sala Russafa de València i vam quedar captivats. Més tard vingueren a donar-nos unes classes de maquillatges a la nostra escola i, un temps després, anàrem junts a la Sala Dietrich de Museros a veure un dels pocs espectacles de Music Hall que encara es pot veure per ací. Le sessions de maquillatge que ens donaren i el fet d’haver compartit amb ells unes quantes nits ens ha donat una clau fonamental per a conèixer l’art del Music Hall.

Gràcies!!